Barteková v skeete štvrtá: Cítila som sa na medailu

20.06.2015 Celý región

Baku 20. júna (TASR) - Slovenská skeetarka Danka Barteková obsadila na 1. európskych hrách v Baku štvrté miesto. V súboji o bronz prehrala s Taliankou Chiarou Cainerovou, keď netrafila štrnásty terč. Do semifinále postúpila zo štvrtého miesta nástrelom 72 bodov. Skúsená Andrea Stranovská bola v kvalifikácii až devätnásta (64).

"Štvrté miesto nemrzí až tak úplne, aj keď by bolo fajn stáť na stupni víťazov. Určite som sa na to cítila a mala som na to. No v našom športe sa žiadna chybička neodpúšťa a Chiara bola v boji o bronz veľmi silná súperka. Možno som mala zabrať viacej v semifinále, ale zase je to pre mňa taká informácia, čo treba zlepšovať," povedala po súťaži Barteková.

O bronzovú medailu prišla na štrnástom terči. "Bol jediný, ktorý mi v pretekoch sfúklo dole. Išiel mimo dráhu a nevedela som si s ním poradiť, lebo som bola krásne nad ním. Bohužiaľ, bolo treba tú mušku trošku znížiť. No na druhej strane si hovorím, že mi to tým pádom asi nebolo súdené," opísala rozhodujúci moment.

Finále prinieslo maratónsky duel medzi 17-ročnou Britkou Amber Hillovou a Taliankou Dianou Bacosiovou, ktorá dosiahla v kvalifikácii svetový rekord výkonom 75 bodov. Zo zisku zlata sa napokon tešila Hillová, keď v rozstrele trafila všetkých 30 asfaltových holubov.

"Klobúk dolu pred obidvoma, pretože strieľali neuveriteľne a zásahy neboli náhoda. Obe mali výbornú techniku. Amber sa od minulého mesiaca neuveriteľne zlepšila, keď sme mali Svetový pohár v Al Aine, kde nebola ani vo finále a človek mal pocit, že sa trošičku trápi. Dnes predviedla neskutočný výkon. Diana je tento rok číslo jedna. Vyhrala dva 'sveťáky' za sebou a má neuveriteľnú formu. Diana spravila svetový rekord a nakoniec skončila druhá. Aj to ukazuje, aký sme šport. Mňa osobne to mrzí, pretože som jej veľmi držala palce. Keď niekto strelí 75, mal by vyhrať," pochválila svoje konkurentky.

Sobotňajšie preteky sa konali vo veľmi horúcom počasí. "Je to veľmi náročné. Dnes mám za sebou už štvrtý liter vody a budem v tom pokračovať asi až do večera, pretože sa cítim vyschnutá. No pre mňa sú to vyhovujúce podmienky, ja sa radšej potím, ako chladnem," dodala Barteková.

výsledky:

finále:
1. Amber Hillová (V. Brit.) 15+30, 2. Diana Bacosiová (Tal.) 15+29

o 3. miesto:
1. Chiara Cainerová (Tal.) 16, 2. Danka BARTEKOVÁ (SR) 15
 

Vyberte región